top of page
Woman body care. Close up of long female

Hårfjerning med Diodelaser for en permanent hårreduksjon.

Priser

Hvem kan behandles

Hudfarge, tykkelsen på huden og tettheten av hår er faktorer som bestemmer hvordan hud og hår responderer på behandlingen. I utgangspunktet kan alle behandles med laser, med unntak av personer som:

  • Har hudsykdommer i området som skal behandles

  • Tar medisiner som gjør huden ømfintlig  mot laser

  • Gravide

Antall behandlinger og resultater

Antall behandlinger varierer avhengig av hvilket område som skal behandles og hvilken hår- og hudtype du har.  Normalt trenges 5-8 behandlinger. Dette skyldes at det kun er hår som er i vekstfasen (anagenfasen) som kan behandles. Det er derfor viktig å overholde behandlingsplanen for å oppnå best resultat. Les mer om hårets vekstfaser lenger ned. Behandlings intervallene varier mellom 4-8 uker, avhengig av hvilket område som skal behandles Hårreduksjon er dokumentert permanent. Gjenvekst kan forekomme så man er derfor avhengig av oppfølgings behandling  2 år etter siste behandling. Det er således vitenskapelig belegg for å garantere permanent resultat med mindre det foreligger hormonelt betinget økt hårvekst hos pasienten.

Hudtyper

Hårtype og hudfarge er faktorer som blir vurdert av laserbehandleren før man setter i gang med hårfjerning. Både huden din og håret inneholder pigment, også kjent som melanin. Laseren varmer opp pigmentet i håret slik at hårroten blir ødelagt av varmen, samtidig som man reduserer skaden på huden. Jo sterkere kontrast det er mellom din hudtone og hårfarge jo raskere og bedre resultat vil man få. Vi justerer laseren til hva som er riktig for din hudtype. Laseren skanner hudområdet, kjøler ned og sender deretter laserpulser ned i hårroten.

Før behandling

Unngå sol på området som skal behandles i minst 4 uker før behandlingen skal starte.  Soling før laserbehandling  kan forårsake midlertidig pigmenttap, men rammer imidlertid kun 1 av 100 (1%) forutsatt kyndig vurdering før behandling. Ikke bruk hårfjerningsmetoder som voksing og napping som fjerner hårroten de siste 4 ukene før behandling. Hudkremer bør ikke brukes de siste dagene før behandling da disse inneholder fruktsyrer.

Du bør starte med barbering 2-3 dager før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase

Ved bruk av Rccutane må man vente i minst 6 måneder etter at man slutter å ta det.

Hårets vekstfaser

Hår vokser i en syklus med vekslende perioder av vekstfasen (anagenfasen), hvilefasen (telogen fase), og nedbrytningsfasen (katagenfasen).  Laseren fungere kun på hårsekker som er i vekstfasen, da hårsekken inneholder mest pigment som blir absorbert av laserlyset. Vekstfasen varierer med plasseringen på kroppen og man kan derfor behandle visse områder hyppigere enn andre. Grunnen til at man trenger flere behandlinger er at ikke alle hårsekkene er i vekstfasen samtidig.

Behandlingen

Før behandlingen vil området bli barbert og nedkjølt, for deretter å påføre ultralydgele. Dette er for å redusere smerte og øker laserens evne til å trenge igjennom huden. Vi bruker diodelaser som har en bølgelengde på 808 nanometer, dette er den mest effektive hårfjerningslaseren på markedet. Hårfjerning med laser foregår ved at laserlyset blir absorbert av det mørke pigmentet i hårstrået og ned til hårsekken/roten. Hårrøttene ødelegges ved temperaturer omkring 70-80°C. Håret faller gradvis bort etter 1-3 uker. 

Etter behandlingen

Etter behandlingen kan huden være litt rød, dette gir seg som regel 1-3 timer. Det er viktig at du ikke utsetter det behandlede området mot sollys, bruk solkrem med høy faktor dersom du skal oppholde deg i solen. Man kan med fordel bruke fuktighetskremer på området som er behandlet for å bevare fuktigheten i huden

bottom of page