top of page

Filler

Fillere brukes i kosmetisk kirurgi til å forme hud og ansikt. Disse stoffene virker ved å legge seg i og fyller ut ujevnheter under huden.

Hvem kan behandles

Hvem som helst, med unntak av personer som:​​

  • Gravide & Ammede

Hva er Filler?

Rynker oppstår fordi de stoffene som fyller ut huden fra innsiden, minsker etterhvert som vi blir eldre. Slike rynker finner vi først og fremst i ansiktet og på halsen. De kan ofte behandles effektivt ved at området under rynkene/foldene fylles ved hjelp av en filler.

En filler er en romoppfyllende gel som sprøytes inn i huden for å behandle rynker, gi fyldigere lepper og forme kinnbein og hake. Hovedbestanddelen i en filler er vanligvis hyaluronsyre, det samme stoffet som finnes i huden. 

Behandlingen

Behandleren sprøyter inn fyllstoffet i serier av små injeksjoner, og området masseres forsiktig under prosedyren. Vanligvis sprøytes en filler like under huden med en svært tynn nål. Masseringen skal spre stoffet utover. Du kan forvente en liten hevelse og ømhet på innsprøytningsstedet i 2-4 dager etter behandlingen. I tillegg kan huden bli litt rød. Det er vanlig å kombinere en filler med Botox for å behandle rynker og furer i ansiktet. Fillerbehandling tar 15-30 minutter.

Resultater

Resultatene kan observeres øyeblikkelig. Rynkene blir ofte jevnet ut og huden blir glattere. Leppene kan bli større og mer markante. Hvor godt resultatet blir, og hvor lenge effekten varer, er også avhengig av din hudtype, ansiktsstruktur, alder og livsstil. Ulempen med hudfyllstoffer er at resultatene er svært avhengige av behandleren. En filler kan f. eks settes for dypt i underhuden, eller du kan få for mye av det sprøytet inn i ansiktet ditt. Teknikken som brukes kan også påvirke varigheten.

Injeksjon av en filler er ikke en permanent prosedyre, og effekten varer i 6-18 måneder avhengig av hvilken hudtype du har og sirkulasjonen i huden. Det er nødvendig med oppfølgingsbehandling med jevne mellomrom. Varigheten er avhengig av hvilke områder filleren blir brukt på.

Bivirkninger

Det er en veldig liten risiko for allergiske reaksjoner eller blødning i det behandlede området.

bottom of page